De laatste dag voor vertrek / Lofer 10-09-2013

Ik zet normaliter nooit de wekker, want mijn biologische klok is altijd bijtijds. Maar ik had weer slecht geslapen en wilde niet te laat komen dus voor de verandering weer eens ingesteld. Tijd is tijd en afspraak is afspraak. Mijn wekker ging om half 7. Ik had weer veel zin in de dag. De gedachten: Leidy dit is jullie laatste dag hier, zinde mij al helemaal niet.

Bij de eerste dag zag Esther al dat ik enorm straalde. En dat klopt, want ik ben hier echt enorm in mijn element en gelukkig! Ik kom tot mezelf, heb geen prikkels en ik moet niets. Internetloos leven helpt hier ook bij. Ik merk ook aan Rayo dat hij tot rust komt. De dagen voor mijn vakantie was ik niet in mijn element en kon geen rust vinden in mezelf. Rayo wordt dan erg beschermend naar mij toe. Maar wat Cesar Millan ook zegt ”When you are in balance, your dog is that too. And then you become a good packleader.” Dat kan ik alleen maar bevestigen na deze dagen.

IMG_9044

Ik had Esther toen al benoemd dat ik volgend jaar zeker terug wil en ga komen met Rayo. Maar dan kom ik ook om te skiën. Hier reageerde Esther ook enthousiast op, want dan zien wij elkaar uiteraard ook weer. We hebben alles al goed doorgesproken, want ik ga ook weer even terug naar school, dus afhankelijk wanneer ik weer met school ga beginnen, ga ik mijn vakantie weer boeken. Esther had ook met de eigenares van het huis gesproken en die vond het prima als ik weer met Rayo zou komen. In Januari was het nog niet volgeboekt dus zou ik mogen komen. Super nieuws, ik weet dus waar ik in Januari weer ben. Dus ik heb nu alweer iets waar ik zeker naar uitkijk. De mensen van het dorpsfeest wilde mij ook graag weer zien, dus ik vond het dubbel zo leuk om hun te vertellen dat ik in Januari weer van de partij ben. En dan wilde zij graag met mij erbij skiën.

1378788600370

Het was vanmorgen fris buiten, maar je warmt je vanzelf op tijdens het hardlopen. Gerti loopt zelf zo’n 4x in de week hard. En heeft een goede loop tempo en conditie. Ze had het er al over dat als ik dan volgend jaar Zomer ook weer zou komen, wij dan elke dag samen gingen hardlopen. Hoewel ik zelf meer van het: Skate, mountainbike, wandelen ben. Maar ook dat was mogelijk. Een vrouw die van alle sporten voorzien is, bijna ideaal he? Haha! Het hardlopen ging door allerlei redenen helaas niet lekker. Maar goed, niet blijven kijken naar wat fout ging, maar kijken naar wat je kunt verbeteren. En ik zal vast nog wel vaker hier in Oostenrijk komen. Maar 1 ding is een feit, hardlopen is hier heerlijk met die frisse lucht en de mooie omgeving(en). Onderweg kwam ik een anderen vriendin van Esther tegen. Wauw, ook zo’n energieke liefdevolle vrouw. We hadden wel van elkaar gehoord maar elkaar nog niet gezien. Ze groeten mij heel vriendelijk. En vond het helemaal leuk dat ik Colombiaans was en dat een beetje kon spreken haha.

tumblr_inline_mt0ot0MACy1qz4rgp

Toen ik thuis kwam, was ik een stukje gaan fietsen met Rayo. Even een rustige start na het hardlopen. Wij hebben tot nu toe nog maar 1 minder warme dag gehad in Oostenrijk. En verder heerlijk van de zon genoten. Ik combineer mijn eigen vrijheden zonder Rayo zeker met die van hem, want hij is toch echt afhankelijk van mij. Soms had ik dagen dat mijn schema heel anders liep en was Rayo een paar uurtjes alleen in het huisje gebleven. De lange fietsrondes deed ik alleen, omdat het hier gewoon minder gelijk gegrond is. Maar dat ik hem alleen laat wilt niet zeggen dat ik niet aan hem denk. Dus ik had voor hem 1 van zijn favoriete kluiven gekocht, kleinigheidje.

DSC_0003

Het was weer tijd voor een wandeling. Ik heb tot nu toe alles wat ik wilde zien en doen gedaan met Rayo. Ik was wel van plan om met Rayo met de gondel omhoog te gaan en vanaf daar dan weer verder naar boven te wandelen naar de ”Wassefelweg”. Dat schijnt heel mooi te zijn, van horen zeggen. Maar het was niet zeker wanneer het zou gaan regenen en ik wilde Rayo ook nog graag een stuk lekker laten rennen. Dus voor een ander Lofer bezoek staat dat wel op de planning.

Ik besloot weer naar het grote groene veld te gaan, ook richting de bergen. Je kunt in de berg zelf wandelen, dus dan wandel je tussen de bomen en op gras/mos/grind of je wandelt langst de autoweg. Ik koos deze keer ervoor om door de bergen zelf een deel te wandelen. En wat je hier dan tegenkomt zijn schattige water fonteintjes. Een lief en mooi gezicht. En Rayo drinkt het liefst dat water. Begrijpelijk, het is natuurlijk puur natuur en lekker koud.

Oostenrijk 2013-016

Ik had dit keer Rayo zijn tennisbal meegenomen en hij had zich kostelijk vermaakt. En ik gelijk mijn armspieren en beenspieren weer getraind. Hij leek maar niet moe te worden. Gelukkig had ik water bij mij en bood ik hem maar pauzes, want zelf zocht die dat niet. Hij bezit over een overvolle dosis energie, heerlijk! En omdat ik niets moet kan ik er nog meer van genieten. Ik was benieuwd wat het uitzicht vanaf die heuvel te bieden had. En dat was echt super mooi!

DSC_0051

De zon was vrij warm en ik ben niet het type die gaat liggen om te zonnen. Maar ik realiseerde mij dat het de laatste keer was dat ik op deze berg (voorlopig) kan liggen. Rayo lag ook, dus ik liet mijn hoofd op hem rusten en ik sloot mijn ogen en het enige wat ik hoorde was Rayo zijn gehijg en een lucht stunt vliegtuigje. Ik had er echt van genoten. Ik ben ook weer wat tinten bruiner geworden. Mensen die beneden liepen keken wel even met verbazing naar boven. Nadat moment trapte en gooide ik het balletje weer vele malen weg.

De mensen die dat zagen haalde wij in, het waren voornamelijk ouderen mensen. Maar ze lachte wel breed naar mij en naar Rayo en stonden zelfs stil om hem te bewonderen toen we langs liepen haha. Ik hield de tijd wel een beetje in de gaten. Want Gerti benoemde mij dat het rond de middag zou gaan regenen, dus ik had alles voor 14:00 qua lange wandel activiteiten op de planning gezet. In de middag was ze weer in de winkel, en was ik weer welkom om te komen, gezellig! Voordeel van vroeg opstaan is, je hebt meer tijd om dingen te doen.

Toen wij weer thuis waren kreeg hij uiteraard zijn favoriete bot. Ik schreef weer een stukje aan mijn blog, maar werd daarna echt heel moe. Ik had de wekker weer uit voorzorg aangezet want ik zou nog even langs Gerti gaan en afscheid van haar nemen. Inmiddels heb ik de vriendinnen van Esther hier leren kennen. Echt prachtige lieve en mooie vrouwen. Maar allemaal weten ze dat ik terug kom in Januari. En het eerste wat ze dan zeiden; Wat leuk dat je terug komt! Maar kom je dan ook met ons skiën? En blij dat ik het van jongs af aan al heb geleerd, dus kon met een grote glimlach steeds ja zeggen haha! En wat ik nu al weet, is dat ik snowboardbles van een winkelmedewerker van Gerti kan gaan krijgen. Is het al Januari? Dus dat.

DSC_0018

Ik had nog een laatste wandeling in de regen (miezer) gemaakt met Rayo en daarna werd het tijd om in te pakken. Ik maakte alles behalve haast, dat was werk/vakanties weleens anders geweest. Ik had alles ingepakt en zag dat Rayo er weer heel vredig en lief bij lag. Een goed teken, want als Rayo genoeg beweging heeft gehad is die relaxed en slaapt hij en opent hij zo nu en dan één oog of alles nog in orde is. Morgen om 06:30 is Esther er weer om ons naar Fluchhafen Innsbruck te brengen. Aan alles komt een eind, maar zoals je terug kan lezen heb ik een SUPER LEUKE vakantie gehad! Ook heb ik mezelf weer terug gevonden. En heb ik weer ervaren wat het leven mooi maakt!

En neem ik kilo’s aan hoofdbagage met vele mooie momenten en herinneringen met mij mee naar Nederland. En voor ik het weet is het Januari, en ben ik weer hier in Lofer. Tjuusch!

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s