Op naar de ener laatste dag / Lofer 09-09-2013

SAM_1519

Gisterenavond viel ik met zware hoofdpijn in slaap, maar ik was kennelijk niet moe genoeg, want ik werd ontzettend vaak wakker. Ook sloeg Rayo 1x heel alarmerend aan. Dat had hij nog geen enkele keer gedaan in de nacht, dus mijn hart ging ook even tekeer.

Ik begon de ochtend rustig en had niet echt een tijd voor het vertrek. Ik lag lekker met Rayo te relaxen. Het had deze nacht buiten geregend, dus je zag de bergen met witte wolken hangen. Maar ik vind het ook mooi om te zien hoe de natuur hier is als het heeft geregend. Vaak ruikt het daardoor nog lekkerder en komt er meer zuurstof vrij. Ik moest even in het dorp zijn, dus ik maakte eerst een kleine wandeling richting het dorp met Rayo. Daarna ging ik zelf nog een stukje fietsen. Het is leuk als je de buurt begint te kennen en mensen die je herkend kan groeten. Natuurlijk ging ik ook even langs Gerti. Die heeft hier een eigen sportwinkel en verhuurd goede skies. Dus dat was weer een hartelijk ontvangst. Toen was het weer tijd voor een lange leidy en Rayo bergwandeling, althans dat was de planning.

Ik wilde namelijk met de gondel naar het punt dat wij vorig week hadden gewandeld gaan, en vanaf daar naar weer verder naar boven lopen naar daar de ”Wassefalweg”. Dat schijnt heel mooi te zijn! Maar vanwege het weer waren de gondels gesloten. Ik had wandelend kunnen gaan, maar als ik iets heb gepland voor mij en Rayo, wijk ik daar liever niet van af. Enfin, ik had besloten de gedurende dag kleine wandelingen te maken en te fotograferen.

Ik begon bij het dorp, het is niet groot en je zult er niet snel verdwalen. Dat is opzicht gunstig. Er zijn hier maar 2000 inwoners, dus elke zucht en scheet weet het dorp in no time, haha! De huizen zien er: Lief, oud, antiek maar toch ook modern uit. Ik heb de kleuren licht: blauw, geel, roze al gezien.

Oostenrijk 2013-015

Veel leuker dan de baksteen kleuren in Nederland. In deze maand periode zijn er veel ouderen mensen, die komen om te wandelen. Het valt allemaal net buiten het hoogseizoen, dus jongeren zie je echt weinig. Rayo is nog steeds een hond wat ogen trekt, en ik kan je gerust zeggen dat ik met trots met hem door het dorp wandel. Je ziet weleens een hond, maar niet veel bijzonders.

SAM_1532

Ik had van 10:30 tot 15:00 geslapen, niet helemaal vast maar alsnog een flinke tuk dus. Ik ben de laatste dagen moei’er omdat ik merk dat ik weer ijzer tekort heb. Enfin, ik besloot een stuk met Rayo te fietsen. Ik nam de meest vlakken stukken, want waar je hoog gaat moet je ook weer naar beneden en dat is voor een hond en grote belasting voor de gewrichten en ik wilde Rayo na 2 weken niet fietsen ook niet ineens verassen met verre afstanden. Rayo drapeerde weer vrolijk mee en genoot er ook lekker van. We kwamen in een ander dorpje terecht en ik vind het zo leuk dat je hier koeien op het gemak vrij los ziet lopen. Enkel de koeienroosters houdt ze van de weg (straat haha), maar verder lopen ze lekker vrij in de natuur. Als ik het geregeld zou kunnen krijgen en mijn tamme koe Bloempje nog leefde, had ik er zeker werk van gemaakt. Dit is een paradijs voor koeien. Je ziet nu ook meer koeien, want die zijn van de week naar beneden gehaald, omdat het boven te koud begint te worden. Dus alle Milka koeien zijn weer veilig beneden haha.

Ik was daarna weer even langs Gerti geweest en die reageerde weer heel vrolijk. Het was rustig in de winkel, dus als ik kwam was er weer leven in de tent haha. Haar Engels is echt om te gieren. Als zij ”I’m very hot” zegt kan je dat op 2 manieren interpreteren. Ik ben een PITA (pain in the ass) dus begon al te lachen en te grijnzen. Zij begreep mij, dus om dat soort Engels woordspellingen kunnen wij dan heel hard om lachen, alles met een knipoog. Enfin, ze was op dat moment de foto’s die gisteren van ons 3’en waren gemaakt aan het openen. Met trots liet zij die zien en benoemde dat we in de krant met die foto kwamen. Heel leuk! Mijn bekendheid begint dus direct goed haha. Om 18:00 sluit de winkel en we gingen daarna fietsen, doordat het vandaag echt fris werd einde dag, was de lucht zo ontzettend scherp en fris dat het heerlijk was. En dan de gebergte omgeving met de zonsondergang erbij, echt wauw.

Tracht7 (1)

We kwamen nog langs het huis van mensen die ik gisteren had leren kennen bij het dorpsfeest. Een leuk ouder stel van 65 en 82 jaar (de vrouw met de zonnebril en de man rechts die lacht) maar dat was niet te merken. Zij bruiste van energie en levenslust. Zij konden ook wel een beetje Engels en waren mij zeker bij gebleven. Het grappigste was de man, die lachte echt om alles! Gerti en ik versterkte dat, want wij moesten dan ontzettend lachen omdat hij niet wist waar wij om lachte. Snapt u het nog? Haha! Ik wilde nog even afscheid van hun nemen, ze vroege om mijn email adres om in contact te blijven. En uiteraard gaf ik die, leuke mensen moet je als het van beide kanten komt lekker op je pad houden. Fietsen, wandelen en alle buitensporten hier is zoveel mooier dan in Nederland. Ik benoemende Gerti ook direct: Je mist niks als je nog nooit in NL bent geweest. Want daar zie je alleen maar huizen en echt natuur is vaak alleen aan zee te vinden. Gerti is heel sportief en dat wist zij van mij natuurlijk ook. Dus ze vroeg of ik morgenochtend mee wil gaan hardlopen. Ze is vrij goed, dus ik voelde mij toch wel een beetje vereerd. Ik benoemde dat ik een vroege vogel ben, dus vond haar voorstel om 7 uur te gaan hardlopen helemaal prima. Ze gaf mij mooie cross hardloopschoenen (en hun assortiment in de winkel wat betreft de sportschoenen zijn heel gaaf) mee, dus dat loopt beter dan op Bottecelli en wandelschoenen. Ik ga morgen dus eerst met haar hardlopen en indien ik het niet meer volhoud ga ik zelf terug. Ik hoop dat het weer morgen beter wordt, zodat ik alsnog lekker een wandeldag met Rayo tegemoet zou kunnen gaan. Enfin, dat zie ik morgen dan wel. Mij vervelen doe ik hier zeker niet. Ik zie het als een voordeel als men op zichzelf is met evt. een hond erbij. Zo kan je zelf alles bepalen en je zelf wel vermaken. Het was weer een leuke dag en weer de herinnering die ik voor later wil hebben.

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s