Dag 4 in het prachtige natuur paradijs / Lofer 07-09-2013

Ik kwam vannacht niet goed inslaap en als ik sliep was dat een lichte slaap. Rond 5 uur liep ik maar wat te draaien en te doen. Ik besloot mij even warm aan te kleden en met Rayo naar de prachtige heldere sterrenhemel te kijken. Daar zat ik dan, met Rayo op mijn schoot en naar al de twinkelde sterren te kijken, in de hoop dat er een ster zou vallen. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik zag wel 2 lichtpuntjes die snel naar beneden kwamen, maar heb zelf betere vallende sterren gezien, wat er anders uitzag. Maar los daarvan, is het heerlijk om je leuke huisje uit te lopen en de frisse lucht op te snuiven en uitzicht van een mooi natuur stuk te hebben.

Oostenrijk 2013-012

Zoals elke ochtend ga ik wandelen met Rayo. Deze wandeling begon vlak en naar mate we verder van huis waren werd het steiler. Het blijft elke wandeling weer je ogen uitkijken en zelf dingen uitzoeken. Ik volg altijd mijn gevoel en ik laat mij leiden door de schoonheid van de natuur. Deze wandeling was qua uitzicht en tocht niet zo heel spannend, maar het is zoveel mooier dan Nederland. Ik voel mij echt thuis in Oostenrijk. De mensen zijn over het algemeen allemaal vriendelijk en ook wel op zichzelf. Er zitten stugge mensen tussen, maar die heb je overal. En dat ik mij thuis in Oostenrijk voel is toch echt door de natuur. Ik merk ook dat het mijn astma ook ten goede doet. Ik zit natuurlijk al hoger en hoe hoger je de bergen in gaat hoe minder huisstofmijten en benauwde lucht. Je hebt wel is waar minder zuurstof, maar als je rustig aan doet is dat door mijn goede conditie zeker te doen. Ik had vroeger 1 jaar Duits gehad. En mede door dat jaartje en door het gewoon te spreken, merk ik dat ik de taal wel redelijk beheers. Zo voel ik mij niet ongemakkelijk als men Duits tegen mij spreekt. Ik moet alleen even wat langer nadenken.

1378541622855

Afijn, ik wil zowiezo naar het buitenland later verhuizen. Mijn voorkeur is Canada, maar ben nu wel van mening, als er maar bergen en natuur zijn. Dan ben ik al tevreden, want daar hoor ik thuis. En niet te vergeten, ik kan hier hele lange en mooie wandeltochten maken met Rayo. En wat ook nog een fijne bijkomstigheid is, is dat ik geen mens tegen kom en zelden auto’s. Dus dat maken wandelingen met Rayo stukken veiliger. Ik merk dat hij het ook leuk vind al die verschillende stukken waar we lopen. Van wilde rivieren tot hoog gras, hoge bergen met stenen. Genoeg redenen voor mij, om mij in de natuur ooit te planten.

Verder was vandaag na de ochtendwandeling het zelfde ritueel als de anderen dagen. Ik kom thuis, controleer Rayo op teken of evt. wondjes en voorzie hem van zijn voeding. Daarna maak ik mijn fruitsalade en schrijf verschillende momenten van de dag aan mijn blog. Rayo komt er geregeld dan lekker bij zitten en ligt dan lekker te luieren in de zon/schaduw en ik maak natuurlijk mijn middag wandeling en daarna een powernap. De huis eigenaresse zie ik ook elke dag even en altijd een groet en/of een glimlach. Heel vredig en fijn zo allemaal.

SAM_1347

Enige afwijking (haha) deze middag was, dat er koeien langs kwamen en wat ik hou van koeien, ik ben Bloempje mijn tamme koe natuurlijk niet vergeten! En ik vond en vind het zo gaaf om te zien dat ze hier gewoon op straat in een rijtje met versieringen rond loslopen. En dat de boer/in in een leuk pakje er dan achteraan wandelen, haha schitterend. Dat zie je in Nederland niet hoor. Ook voor dieren geldt: Vrijheid is blijheid!

1378573049960

Einde dag kwam Esther ons met de auto ophalen. Ze wist een leuk terras waar je een mooi uitzicht had. Nou dat was het zeker. Ik was die kant gisteren al opgelopen met Rayo. En zag toen inderdaad een huisje, maar ik ging er zelf niet naar toe. Dit keer dus wel en het uitzicht is zoveel beter dan in Nederland. Ik genoot van de bergen die mooi roze werd door de zon die onder ging. Verder hadden we natuurlijk, want hoe kan het ook anders he.. weer gezellig gebabbeld. We hadden het dit keer niet laat gemaakt. Maar voordat we naar huis gingen, liet zij mij nog een route zien die het waard was om te gaan wandelen, nog voor vertrek. Het woordje vertrek vind ik maar niets. Want ik zou hier wel voor altijd kunnen blijven. Maar goed, zover is het nog niet en geniet nog van wat er komen kan gaan hier in het mooie Oostenrijk (Lofer).

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s