De bekende energieplatz in Oostenrijk / Lofer 08-09-2013

Vannacht was het een ”ik word zo nu en dan wakker” nacht. Om 7 uur was ik ook wel klaar met slaappogingen doen. De dag natuurlijk met een lekkere wandeling met Rayo gestart, die had er ook weer zin in. Het is leuk om wegjes in te slaan en er dan pas achter te komen waar je letterlijk in wandelt. Zo loop je soms in een bos alleen dan op een berg. Veel leuker dan de bossen in Nederland. Na al dat gewandel zou je kunnen denken dat ik last van spierpijn heb. Ik wandel elke dag op bergen en oneffen vlakken, maar ik heb nog helemaal geen last van been/bilspieren gehad. Ik had in Nederland met Rayo natuurlijk wel lange afstanden getraind e.d. maar Nederland is zo plat als wat. Dus een leuke constatering dat mijn lichaam in goede conditie verkeert.

SAM_1413

Elke wandeling houd ik Rayo eerst aangelijnd en inspecteer ik of de omgeving niet van gevaarlijke obstakels is voorzien. Ook let ik op Rayo zijn lichaamshouding. Op basis van dat kijk ik of ik Rayo los kan laten. Deze wandeling was de eerst keer dat hij een groot deel los kon/mocht lopen. Lekker aan het water op het grind. Hij genoot er echt van, rende alle kanten op en luisterde zeer goed.

Na de wandeling hem weer gecheckt op teken, maar ik heb er pas 1 ontdekt bij hem. En dat was bij dag 1, en dan ook nog een teek die nog een plek zoekende was, dus die kon ik eraf slaan. Kennelijk werkt de Scalibor band die je 2 weken van te voren om moet doen en voor een half jaar werkt goed. En dat in combi met een Advantage pipet, dus dat is een fijne constatering. Bij mezelf heb ik ook nog geen teek gevonden, terwijl het nog wel de periode is voor deze nare insecten.

Oostenrijk 2013-013

Enfn, we waren weer thuis en ik had rond 10 uur met Esther afgesproken. Naast dat zij echt een hard werkende vrouw is, maakt zij veel tijd voor mij vrij om mij mooie plekken in Oostenrijk te laten zien. Dat waardeer ik zeker weten. We gingen naar de energie plek. Een plek die bekend staat om zijn energie en krachten. Eenmaal gearriveerd zag je een grote groene weide met houten bankjes. Je kon zelf kiezen waar je wilde zitten, gewoon zitten wat je gevoel je ingaf.

Ik dacht: Nu gaat het gebeuren hoor, kom maar op met die energieën haha, maar dat viel allemaal wel mee, ik voelde mij wel rustig maar niet anders dan anders. De plek waar ik zat mocht je maar 20 minuten zitten i.v.m de zogeheten krachten. Het is een mooie en rustige plek en ik denk als ik mij meer overgaf en ik mij niet liet afleiden, ik zeker wel wat had gevoeld.

SAM_1480

We gingen weer naar haar huis, want we hadden een vol geplande dag. Er was namelijk een dorpsfeest, en het is dan gebruikelijk als je een dindel aandoet. Dat zijn van die schattige poppen jurkjes waar je borsten ineens 2 slagen groter in lijken haha. Esther moest zich even omkleden en we zouden met een goede vriendin van haar erbij ernaar toe fietsen. Ik had de afgelopen dagen veel gewandeld, dus een fiets was wel een leuke afwisseling. Die vriendin woont tegenover haar en daar tussenin ligt een stromend waterbeekje en een grasveld, mooi om te zien. Ik had al het één en ander over Gerti gehoord, maar het was mijn eerste ontmoeting. En zij is net als Esther een mooie, super gezellige en liefdevolle vrouw. En daar gingen we dan hoor, ik in mijn sportkleding en 2 vrouwen in een sexy dindeljurkje met highheels op een sportieve fiets. Het straalde zeker wat uit haha en het trok zeker weten bekijks, en dat zeker door de toeristen.

Wat het eerste bij aankomst mij opviel waren:

– Dames in dindeljurkjes en de heren waren ook verkleed

– Grote glazen met bier

– Het muziekkorps met jongeren die Oostenrijks danste

Oostenrijk 2013-014

Je kunt hier je fietsen gewoon zonder opslot te doen achterlaten. Dat hoef je in Nederland niet te proberen. Er waren best wel wat mensen, en de sfeer was gemoedelijk en we sloten ons aan bij de mensen die Esther kende. Wat mij opviel en ik fijn vond, was ondanks dat ik voor hen een vreemde was, ik hun oprechte interesse en hartelijkheid ontving. Voornamelijk mijn tatoeages op mijn armen en mijn nationaliteit, en Rayo (had ik thuis gelaten, want het was zo druk. En om hem nou uren onder een tafeltje te laten vond ik geen optie) vonden ze interessant. En verder waren ze super vriendelijk en lief. En altijd leuk te horen als zij dat ook van mij vinden. Ze wisten dat ik Nederlands ben, en als zij dan probeerde te communiceren was het voor sommige in het Engels en anders een soort van ”Jip en Janneke Duits” haha. Ik had natuurlijk Esther en Gerti die alles vertaalde voor beiden partijen. We hadden er zeker een uur of 4/5 gezeten, en super veel gelachen. Het was echt een dag waar ik met plezier op terug kijk en weer één om te koesteren.

Toen wij wilde vertrekken werden we nog uitgebreid door een bekende journalist gefotografeerd. Nou moet niet gekker worden toch? Haha! Dus dat was natuurlijk wel leuk. Ze hadden mij thuis gebracht en toen was ik weer bij Rayo. En nu geniet ik van mijn maskertje en de wilde bramen uit de tuin van Gerti en de verse druiven die onder mijn terras gewoon groeien. Het zijn de kleine dingen en de liefdevolle mensen om mij heen die mijn leven zeker leuker maken en mij doen inzien dat het leven heel veel voor je in petto kan hebben. Morgen weer een dag, het zijn helaas nog maar 2 dagen. Ik denk er liever nog niet aan, want deze vakantie tot nu toe is zo ontzettend leuk en fijn. Dus ik neem het er nog even van.

SAM_1482

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s