Mijn vertrek naar Oostenrijk / Lofer 04-09-2013

Wauw waar zal ik eens beginnen. Ik ga beginnen met het vertrek. Met een geordend huis en een goede stemming verliet ik mijn huis. Ik reed met mijn lieve buurvrouw richting Schiphol. Heerlijke mensen die bij wakker worden ongeacht tijdstip (ook) gewoon aanspreekbaar zijn en waar je dan lekker mee kan dollen. Eenmaal bij de incheckbalie kreeg ik de keuze om te beslissen waar ik wilde zitten. Lucky me, want normaliter moet je hiervoor bijbetalen. De keuze had ik al snel gemaakt. Het werd voor mij aan het raam.

IMG_9046

Ik had een mooie plek neerkijkend op een vleugel van het vliegtuig in combi met de zonsopgang. Ik vind het opstijgen één van de leukste parten van het vliegen. Het geeft mij altijd het: Geluksgevoel, het feit dat ik dan alle vrijheid met Rayo heb om ergens naar toe te gaan waar ik wil. En ik altijd denk: Wat heb ik een toffe hond, die zonder zucht of stoot altijd het onbekende met mij in/meegaat en het allemaal maar over zich heen laat komen. Dit keer bestemming: Oostenrijk, waarom? Ik had er vroeger geskied en ik weet dat de natuur er in de zomer prachtig is, dus ook om te wandelen. Dus ik vond Oostenrijk los van het feit dat er een hele lieve vriendin woont, een mooie plek om naar toe te gaan.

Oostenrijk 2013

Ik was al langer dan 24 uur op en in het vliegtuig viel ik even inslaap. De vlucht was in totaal maar 1:10 uur. Ik had het opstijgen meegekregen en toen nog adembenemende natuur plaatjes gezien en gefotografeerd. Dit was mijn eerst vlucht wat in de ochtend was i.p.v. einde nacht. Dus tegen de tijd dat we opgestegen waren scheen de zon en was het helder. Ik was letterlijk in de wolken en ik had geen eens Redbull op haha, ach ik drink dat toch nooit. Ik werd 10 minuten voor landing wakker. Even rekken en strekken en kraken en doen, want het was wel een stijfsmakend slaapje. Eenmaal geland snel het vliegtuig uitgestapt, want er staat na elke vlucht als het goed is een lief hondenkind op mij te wachten.

IMG_9078

Voor het eerst had ik de mogelijkheid om het vliegtuig van Transavia wat mij en Rayo altijd vervoerd, van heel dichtbij te kunnen bewonderen. Ik vind het zo ontzettend fascinerend dat zo’n bakbeest van een vliegtuig de lucht in kan, en mensen naar hun plaats van bestemming brengt. Ik heb heel veel bewondering en respect voor mensen die piloot zijn. Bij het instappen vraag ik altijd (voor de zekerheid) of Rayo is ingeladen en aan boord is. Ik moet dan altijd even aan de kant en soms staat de deur van de cockpit open en zie ik al die apparatuur. Je moet dat allemaal maar kennen. Deze vlucht waren het een vrouw en een man, waarvan de vrouw het vliegtuig bestuurde. En dat vind ik erg stoer!

Ik had zelf alleen mijn handbagage mee en Rayo (in het vrachtruim), dus het wachten was op hem. De bijzondere voorwerpen (zo noemt men dat) waren er al snel. En daar stond hij dan, een nieuwsgierige, alerte maar ook relaxte Rayo, die heel enthousiast werd toen hij mijn stem hoorde. Je trekt al heel snel mensen hun aandacht als ze zien dat er een hond meevliegt. En zeker als het niet een mager gered (bijv.) ”Podenco” hondje uit Spanje of ergens van is. Enfin, ik was en ben weer erg trots op Rayo dat hij weer zindelijk en goed gemutst zijn transportbox uitkwam. Honden horen beter dan mensen, dus als het vliegtuig stijgt, produceert dat een enorm geluid. Je hond zou dat maar niet aankunnen, dat is dan minder tof reizen. Maar gelukkig gaat Rayo er als Rayo in en komt er ook weer zo uit.

We moesten beide even wat langer wachten, want die lieve vriendin Esther had wat vertraging. Maar geen stress, ze was er uiteindelijk. En het was heel fijn om haar na 2 jaar weer een stevige knuffel te kunnen geven en haar te zien. Het is echt een prachtige en leuke vrouw. En houdt altijd goed rekening met Rayo en met mij i.v.m. mijn energie niveau en eetpatroon. Eenmaal ingeladen konden we vertrekken.

IMG_9089

En hoe groot of klein een auto ook is, Rayo vouwt zich altijd wel dubbel, zolang ik er maar ben haha. Het is heerlijk om mensen om je heen te hebben waar je echt HELEMAAL jezelf kunt zijn en echt ALLES mee kan bespreken. Zonder die ene scheven blik of optrekkende denigrerende wenkbrauw. Maar juist alles kan delen en ontzettend mee kan lachen. Ja, zo’n vrouw/vriendin is het.

Onderweg zag ik onwijs veel mooie bergen en natuur. Ik kan daar echt zo van genieten! Ik voelde een soort rust komen. Ja, RUST wat ik zo zocht en nodig heb. Ik word rustig van natuur, voor mij één van de fijnste prikkels in mijn leven, en als ik dat kan combineren met de sporten en de lange wandelingen met Rayo en fotografie, dan ben ik in mijn element.

Oostenrijk 2013-001

Ook waren wij nog naar een dierenwinkel geweest. Want Rayo moest wel zijn voer hebben, aangezien die snel allergisch op ander voer reageert. Dus dat was ook geregeld en toen gingen we voor de laatste kilometers richting ons appartement. Ze had mij de belangrijke punten vanaf een centraal punt vlak bij ons huis laten zien. Dus de supermarkt, het dorpje/centrum en waar zij zelf woont, en natuurlijk ons verblijf.

Eenmaal aangekomen viel mijn mond letterlijk open, een kunstgebit was er gehijt uitgevallen haha. Wat een uitzicht! Het was net een droom, maar dan zo één die werkelijkheid is. Het is hier adembenemend mooi. En ik hoor al de tijd: Stromend wild natuurwater met live beeld en eerste rang, dat omringd met prachtige bergen en groene hoge bomen. Ik stond even perplex, maar was na alle oot’jes en aat’jes en wauw’tjes al heel snel op mijn gemak.

IMG_0089

Wij werden ontvangen door de eigenares van het huis. Een klein ouder lief vrouwtje, dat ook dol op dieren is en heel attent was. Ze liet mijn kamer zien en alles wat ik nodig had was er en zag er leuk uit. Zij stelde voor Rayo al kennis te laten maken met 1 van de 3 buurhonden. Maar ik vond dat nog geen juiste timing. Rayo was natuurlijk ook erg opgewonden en nieuwsgierig en ik wilde hem zelf eerst wennen aan zijn nieuwe omgeving, en dus nog niet nog meer prikkels geven. Maar hij voelde zich op zijn gemak, want hij werd snel relaxed.

Enfin, Esther had ons daarna bij een supermarkt afgezet en vanuit daar was ik alleen met Rayo naar mijn huis gelopen. Zodat ik mijn richtingsgevoel al ging ontwikkelen en ik even een moment voor mezelf met hem had. Niet dat zij mij tot last was, integendeel.

Onderweg naar huis realiseerde ik mij dat ik zo bof met deze vakantie en plaats. Ik kon het nog niet geloven. Totdat ik een tevreden Rayo in de keuken zag liggen en hij zich overgaf voor een knuffel sessie. Mijn woorden ”Ja, Rayo wij gaan genieten. Jij en ik, en dat ik dat met jou hier mag gaan beleven is geweldig.” En hup de opkomende traantjes hield ik tegen. Ik had mezelf maar eens in sportkleding gehijsd. Esther had ook nog laten zien waar zij woonde, dus daar ook nog een bezoek aan genomen. Heel leuk, iemand die je 1x in je leven hebt gezien en verder mail en belcontact op na hebt gehouden, nu (bijwijze van spreken) iedere dag kan zien en even kan buurten. Ja, dat is de situatie, maar ook fijn hier geen verplichting in te hebben en te kunnen doen wat ik wil. En het is natuurlijk fijn iemand dicht bij je te hebben die het hier kent.

Ik had nog helemaal niet geslapen, maar ik wilde nog wel even fotograferen en voornamelijk het: Wild stromende natuurwater. Elke meter zie je wel wat anders en is het ook anders. Gewoon super mooi! Na alles voelde ik eindelijk een moeheid die genoeg was om even te slapen. Het was maar 1 uur slaap, maar ik werd ontspannen wakker. Ik hoorde alleen het: Wild stromende natuurwater en zag dat Rayo ook wakker was geworden en bij de achterdeur naar buiten stond te kijken. Zwijgend werd ik wakker en besefte dat het nog steeds echt was. Ik zat heerlijk buiten op het terras voor mijn huis en typte wat er in mij op kwam. Rayo lekker ernaast en die hield de boel in de gaten. Hij had toen per toeval kennis met de buurhond gemaakt, en dat zat wel pluis.

IMG_9107

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s