Gearriveerd in Hongarije

Het is 23:24 en eigenlijk zou ik na een hele intensieve dag, die al bijna 24 uur draait, naar bed moeten gaan, maar dit is eigenlijk het eerste moment voor mezelf en ik kies ervoor te gaan schrijven. Waar zal ik eens beginnen denk ik nu. Er is vandaag zoveel gebeurd! Te beginnen bij mijn vertrek naar schiphol. Alles verliep prima en ik was op tijd bij de gate en ik kon aan boord. De vlucht was maar 1:35 en dat te bedenken dat als je in Nederland van het zuiden naar het noorden wilt, je al ruim 3 uur kwijt bent.

Boedapest 2015

Ik had even geslapen en een boek gelezen, en veel kiekjes gemaakt vanuit het vliegtuig, want ik had weer het geluk dat ik aan het raam mocht, omdat de vrouw in kwestie ergens anders ging zitten. Ik vind vliegen echt heel leuk! Dus ik ben altijd heel blij en ontspannen.

Eenmaal aangekomen en ik Engels moest spreken kwam ik er achter waar ik kaartjes moest halen voor de bus en tram. Wat minder leuk was daarna, was dat mijn mobiel was geript. Welkom in Hongarije dacht ik. Zulke dingen gaan snel, en ik doe al zoveel indrukken zo’n dag op dus mijn focus was ook niet op zijn scherpst. Ik heb mezelf eindelijk aan kunnen leren dat ik niet moet dwarsdenken maar om moet denken, of moeten? Het is veel beter en fijner voor jezelf. Nadat ik mij er bewust van was, dat het was gebeurd ging dus mijn ”ik moet in oplossingen denken” mindset aan. Het enigste wat ik aan info nog wist, was de naam van het station waar ik moest zijn. Ik ben daar gekomen, door heel veel aan mensen te vragen. Iets wat niet iedereen durft, maar ik kan je meegeven ”een brutaal mens, heeft de halve wereld.” Echter liep ik er wel tegenaan dat vele geen Engels kunnen spreken hier in Hongarije. Enfin, ik trof een lieve meid aan die door haar studie wat Engels kon. Met al haar geduld en tekst en teken uitleg wist ik waar ik moest uitstappen en ik heen moest. Ik pakte haar hand vast en sloot dat met mijn 2 handen en bedankte haar hartelijk en zij straalde nog meer dan ze al deed. En toen kwam ik op het grote mooie station Keleti aan. Ik zag een hotel en mijn gevoel zij dat ik daar heen moest lopen.

Ik werd door veel mannen bekeken en kreeg het ene compliment na het andere. Echter vind ik dat nooit zo fijn. En ook niet omdat de mannencultuur hier enorm dominant is en ze niet goed met vrouwen omgaan. Ook zijn hier veel bedelaars en is het volk echt niet wat ik uit mezelf zou gaan opzoeken. Dat betekend niet dat ieder zo is, maar een groot gedeelte wel. Ik merkte dus dat ik gezien werd en ik maakte op mijn manier daar gebruik van. Een grote glimlach en ik sprak in Jip en Janneke taal. De Engelse versie. Dit simpelweg omdat ze goed gesproken Engels niet snappen, omdat dat niet allemaal in hun woordenboek staat zeg maar. Ik vertelde dat ik naar een hotel moest en ze wezen mij de weg. Ik gaf daar tekst en uitleg en ik kon gebruik maken van de laptops daar. Ik wist al mijn wachtwoorden niet meer, op zicht niet gek want je komt in een vreemd land kent totaal de weg niet en mijn telefoon situatie was ik ondanks mijn handelen nog niet vergeten. Dus ik zat ik met mijn gedachten echt totaal ergens anders. Het mag dan wel helemaal te gek zijn dat ik naar het buitenland vlieg voor modellenwerk, maar het 2de woord zegt het al, het is ”werk” en dan vind ik mijn telefoon situatie nog geen reden om bij de pakken neer te gaan zetten. Ik krijg betaald en hun verwachten wat van mij. Dus ik bleef ondanks de teleurstelling helder en handelend. Ik kon mijn eigen laptop opladen en weer de bestanden betreden en hun aanwijzen waar ik moest zijn. En ja hoor, ik liep de eerste keer al naar het goede hotel. Ik checkte mij in en maakte gebruik van de algemene computer. Ik had wat lieve vriendinnen bericht over mijn gestolen telefoon en hen gevraagd of zij mijn provider wilde bellen om mijn simkaart te blokkeren. En aangezien 1 van mijn beste vriendinnen dezelfde naam heeft als ik, was het alleen nog een kwestie van een ander adres opgeven (dat van mij dus). Het was binnen en paar minuten geregeld. En ik voel mij gezegend, dat zij die handeling snel voor mij wilde uitvoeren. Dus ik kon met een gerust hart weer door.

Boedapest 20152

Ik bleef niet al te lang hangen op mijn kamer, want ik wilde even een rondje in de omgeving maken. Mijn fototoestel ging uiteraard mee. Ik kan wel zeggen dat Boedapest echt heel mooi is en bekend staat om de grote gebouwen, kerken, kathedralen. Eenmaal toen ik liep hoorde ik weer een ”Eej psst hello” Ik negeerde dat elke keer, maar ik zag dat het de jongen was die naast mijn hotel werkt en de eerste keer mij te woord stond. Hij vond mij al interessant en alles, maar voor mij geen reden om arrogant te doen. Hij stelde zichzelf en zijn 2 vrienden aan mij voor en vroeg of ik wat wilde drinken. Ik was op mijn hoeden maar we liepen onder het station door en bleven daar even hangen. Ik ben een mensen mens, en beoordeel mensen niet op hun levens style en zeker niet als zij ver van mij staan. Ik vind het heel leuk om vreemde mensen te ontmoeten en te leren kennen. Of dat nou voor 1x is of uitgroeit tot een vriendschap, dat maakt voor mij niets uit. Als er echt contact is geweest is het voor mij al waardevol. Ik zeg altijd, mijn contacten met mensen hebben geen contracten, maar wat goed voelt en er is tel ik mee. Anyway, uiteindelijk vroegen ze wat ik deed en of ik single was en ik antwoorden met ”Ik ga de politie opleiding doen en ik ben niet opzoek” Ze hadden door dat ik mijn ”mannetje” wel bij stond en ik werd al minder leuk voor hun dan zij hadden gewild. Ik werd er bijna depressief door, not!

Rond half 4 was ik weer in het hotel en sprak ik de klant va EUrail die alles regelt en die mij had uitgekozen. Ze vroeg of ik met het team mee wilde, want die moesten een familie fotograferen. Die horen ook in het concept, net zoals de senioren. Wij zijn de jong adults. Dus 3 categorieën waarvan we alle op anderen dagen verbleven. Rond 19:00 namen we de taxi en gingen we eten in een restaurant. Het restaurant bestond 100 jaar. Enfin, ik eet nooit met anderen, en dat heeft ook weer zo zijn redenen en verhaal, maar dat is niet iets wat ik wil delen. Ik had uien soep in brood, het zag er leuk uit, maar het smaakte ook heerlijk! Het was het eerste moment dat we echt oog en interesse in elkaar konden tonen. Dit lijden tot super mooie gesprekken en begrip voor elkaar. Daarnaast heb ik onwijs veel gelachen met hen. Ik ben heel blij om met zo’n liefdevol, wijs, grappig, positief, motiverend team te werken. De overige 2 modellen waren ook geland en kwam later nog aanschuiven.

Boedapest 2015-001

Het is hier gebruikelijk dat er life muziek wordt gespeeld. Daarna komen ze aan je tafel spelen en vragen ze of je hun CD wilt kopen, heel slim van ze, maar wij hadden geen interesse 😉 Na het eten gingen we nog een rondje door de stad. Leuk om een ander land te zien en ervaren hoe het nachtleven daar is. Het is er heel normaal dat er nog winkels open zijn tot 23:00. Waar ik wel van schrok, waren de jonge dames die op mannen afliepen voor sex. Ik had het al snel door en vind daar heel veel van. En ik weet dat ik er weinig tegen kan doen, maar dat neemt niet weg dat dat mij even bezig hield. Ik kan het wel loslaten, maar doet mij wel beseffen dat het gebeurd. Enfin, het was een hele late avond geworden. Ondanks het verlies van mijn telefoon, heeft dat echt niet mijn dag verpest. Ik was ook niet van plan dat te laten gebeuren. Het is tijdsverspilling en materiaal kan je vervangen even kort gezegd.

Ik ben alweer 3 kwartier verder en ga nu maar eens slapen. Morgen wordt het een shootdag van 12 uur + maar na vandaag, gaat dat alleen maar knallen worden.

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s