Zon

Mijn slaapnacht was weer slecht. Maar verder niet boeiend. Ik stond op en ik zag zon, ja dat grote gele ronde ding. De vraag was wel voor hoelang dan? Maar goed ik werd weer even aan herinnerd hoe de zon eruit ziet ;).

Pas rond half 9 kregen de honden hun eten en ik ging weer terug tot een uur of half 11. Ik starten alles vrij laat, maar goed ik had Vida al even laten plassen en die huppelt hier nu een beetje rond. En Rayo die ligt nog relaxed op het bed. Ik heb voor mezelf maar een verlaat ontbijt/brunch gemaakt, en dat stelt voor vele misschien niet veel voor, maar ik vond het meer dan genoeg. En ik ben ook nog creatief deze vakantie geweest. Waar zet je je wierook driehoekjes en stokjes in? Juist in een eierdoos.

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk-010

Vandaag ga ik eens even alleen op pad. Mijn overburen zijn Nederlands en ik vroeg ze gisterenavond nog even waar het dichtstbijzijnde dorpje was. Ik kon kiezen uit een afstand van zo’n 8km en 1km, nou ben ik niet vies van 8km lopen, maar ik ga alleen en ik wil Rayo en Vida niet te lang alleen laten. Gisteren zag ik overigens voor het eerst wat het uitstraalde als mensen langs ons huisje lopen. Ze stonden samen heel stoer en waaks voor de deur naar buiten te gluren. Maar hun stoere blik is voor hun gewoon serieus kijken. Maar dat veranderde al snel in 2 blij hoofden toen ik weer thuis kwam. Op de foto is het wat moeilijk te zien, maar om jullie toch even een impressie te geven.

IMG_0964

Anyway, nou kan ik Rayo en Vida meenemen, maar ze zijn vast niet welkom in winkels. En ik heb ze als het niet hoeft, liever niet in een vreemd land buiten aan een paaltje. En daarbij is even de deur uitgaan en onder de mensen zijn ook wel fijn om alleen te kunnen doen. En dat zeker omdat ik een paar dagen verwijderd was van de mensenwereld. Ik vind het een goede voorbereiding op wat weer komen gaat als ik in Nederland ben! Over overdrijven gesproken he haha.

Ik heb wel zin in mijn laatste dag. Ik heb niet het gevoel zoals in Oostenrijk gehad dat ik heel graag zou willen blijven. Dit komt merendeels omdat er geen communicatie over en weer is. En soms is dat juist wel even fijn, want ik ben toch veel hier geweest i.p.v. het terrein af en de bossen. Een goede ervaring, want zo weet ik als ik volgend jaar naar Slowakije met Rayo en Vida ga, dat ik het anders ga regelen :). “Niet dwars denken maar omdenken’’ denk ik dan altijd maar.

Ik wilde eigenlijk dat ene dorpje al even met de honden bezoeken. Dus zoals de overbuurman zei: Het terrein af, rechtdoor en dan links af. Zo gezegd zo gedaan, maar naar enkele minuten zei mijn gevoel al dat het niet juist was. Ik had geen haast dus was alsnog uit nieuwsgierigheid wezen kijken wat het mij zou brengen. Ik kan je zeggen: Vrij weinig haha. Er was een auto wat heel langzaam ging rijden, omdat zij met Rayo en Vida zagen lopen. Dus ik sloeg mijn slag en vroeg hun tot stilstand. Ze dachten eerst dat ik zwaaide, zo ben ik wel hoor maar nu niet haha. Het was een lief Belgische ouder echtpaar en ze vertelde mij dat als ik nog rechtdoor zou lopen, dat het nog 4km zou duren eer ik bij een dorp was. En als ik de anderen kant op zou gaan lopen nog 3km. Ik bedankte hun vriendelijk en keerde terug. Want ik had er al een paar km opzitten en ik vond het niet een relaxte route om daar met 2 honden te lopen. Dus na flink doorstappen bracht ik Rayo en Vida naar ons huisje en deed hun op de slaapkamer. Aangezien Vida soms denkt dat zij iets mag slopen, wilde ik geen risico nemen.

De honden waren een beetje verbaasd, ze zijn de afgelopen dagen 24/7 met mij geweest. Maar nu was het even ‘’me time’’ en het enige wat daar even fijn aan was, was dat ik Rayo en Vida niet in de gaten hoefde te houden. In het dagelijks leven zijn ze ook veel bij en met mij. Maar ik heb naast hun ook echt nog een leven. Ik doe ook graag mijn dingen zonder hun, maar het is een pre dat hun er nooit onder leiden. Dus als ik bijvoorbeeld een fotoshoot heb, regel ik te allen tijde dat er vrienden zijn die hun uitlaten of oppassen. Ik haal hun in mijn leven, dus moet ik mij aan hen aanpassen en niet andersom. Zo denk ik over het hebben van honden. Je moet je verantwoordelijkheid dragen.

Anyway, ik ging dus de anderen kant op en dat is vanaf mijn huisje zo’n 1.3km lopen. En dat natuurlijk weer neerwaarts. De zo scheen lekker en ik zag weer hele mooie grote groene velden, met daar achter bomen. En de paarden die hier leven, die hebben het zeer goed. Eenmaal het dorpje in te zijn gelopen, was de grote kerktoren het eerste wat mij opviel. Verder waren ze flink aan het renoveren. Ik heb geen idee hoe oud het dorpje is, het zag er wel leuk uit maar niet bijzonder. Er was een slager en een klein winkeltje. In Nederland zijn dat de zogeheten avondwinkels, waar je haast alleen maar ongezonde dingen kan halen. En dit was er dus helaas ook zo één en dan ook zo één waar alles vrij prijzig is. Maar dat is vaak zo, ze moeten natuurlijk wel wat omzet maken. Het enige wat ik mee had genomen waren biologische eieren en beschuit. En helaas was dat niet meergranen of volkoren beschuit, maar naturel. Gelukkig heb ik vanaf morgen weer de biologische supermarkt afdelingen en winkels tot mijn beschikking. Ik kan er slecht tegen als ik voedsel moet eten wat gewoon geen toevoeging heeft voor mijn lichaam. Maar ik had niet meer veel hier in huis en wil dat mijn metabolisme wel aangewakkerd blijft. Dus dan maar enkele stomme beschuiten.

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk-011

Nog even over het dorp. Het dorp was niet heel groot, en heel veel mensen zag ik nou ook weer niet. De man van het winkeltje sprak Frans en een klein beetje Engels. Alleen het woordje “egg’’ begreep hij niet. Dus ik deed maar even om beeldend over te komen een kip na, ja ik kan dat! En het zag er minder stom uit dan het leest hoor haha. Het was hem duidelijk en ik werd verder geholpen. Ik voelde mij niet heel erg geroepen om verder te kijken in het dorpje, dus ik ging weer terug naar Rayo en Vida. Tot nu toe is het nog steeds droog, dus vanmiddag ga ik lekker met de honden het bos in, en doe Rayo na 2 dagen lijn rust ook weer even lekker los.

Uiteraard had deze oma eerst haar middag dutje weer gedaan. Ik ben eerlijk gezegd blij als ik weer in Nederland ben en mij overdag weer nuttig kan maken hoor. Ik was onderkoeld en kreeg mezelf echt niet meer warm. Maar Rayo is echt een gevoelshond, ook al vinden sommige hem een boze uitstraling hebben, leer hem kennen en je smelt voor hem. Want hij is met heel veel liefde opgevoed. En liefde heelt! Dus aangezien hij zoveel aanvoelt, besloot meneer niet zoals de afgelopen dagen, om zelf lekker warm onder de dekens te gaan liggen. Maar hij parkeerde zijn grote hoofd tegen mijn nek aan en zijn lichaam tegen mij rug. En Vida die lag voor mij en ik kan je vertellen, ik was sneller opgewarmd dan wanneer hun niet zo bij mij gingen liggen. En ik vraag dat niet van hun, want ze moeten zelf weten hoe ze willen liggen.

IMG_0998

Na 2/5 uur slapen was ik weer opgeladen. Rayo was weer helemaal blij toen het ritueel: Zit, Go! ook weer voor hem gold. En Vida was weer blij dat ze niet alleen stoer hoefde te doen, maar haar grote maat weer aan haar zijde had. Heerlijk duo die 2!

Na een stevige wandeling van 1:10 uur waren we weer met een voldaan gevoel thuis. Ik besloot om al wat dingen in te pakken. Ik kon eindelijk de deur van het huisje openzetten, dat had ik elke dag wel gewild. Rayo bleef keurig zoals ik van hem graag hier heb binnen. En Vida ging op de veranda zitten en keek lekker om zich heen. En terwijl ik naar haar keek, dacht ik; Ik heb altijd gezegd, mijn 2de hond wordt een 2de Rayo en ik kan na een half jaar zeggen (en dan kijkend naar haar ontwikkeling) dat zij zoveel van Rayo wegheeft. En ook al was dat niet zo, ze is hoe zij natuurlijk is maar ik ben echt heel blij met haar aanwezigheid :).

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk1-002

De douches hier zijn overigens prima, een goede straal en temperatuur. Je kunt hier ook in bad liggen, maar het idee van een bad waar tig mensen in hebben gelegen, vind ik wat minder relaxed. En ik heb er vaak niet zo het geduld voor.
Ik schuif dit keer aan de eettafel binnen en Rayo en Vida liggen lekker op bed. In ons thuis in Nederland mogen ze dat alleen als ik er in lig en verder hebben ze alle ruimte in de woonkamer. Maar goed, ook voor hen is het vakantie dus ik vind alles wel even best. Vida krijgt er hoogte van dat ik aan tafel zit en besluit bij mij te komen zitten, en ze mocht van mij opschoot. Ze mogen beide heel veel, maar alleen als ik het toezeg. Ik voed haar onderdanig op en verder is het pittige gedrag haar karakter en daar houd ik van. Enfin, ik kan je zeggen dat het een iet wat hinderlijk schattig gezelschap is.

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk v

Het is hier nu 19:00uur en ik vond mijn laatste dag hier prima. Morgen om 10:00 uur wordt alles hier gecontroleerd en rij ik zodra mijn lieve vader is gearriveerd weer richting Nederland. Als ik weer thuis ben ga ik eerst wassen en mijn verse groentes halen en even langs vrienden. Verder ben ik ben weer helemaal klaar om weer lekker te gaan werken. Ook staan er weer een fotoshoots op de agenda, want ik doe in het dagelijks leven o.a. modellenwerk. En ik kijk er naar uit om weer al mijn andeeren sporten naast lange wandelingen te kunnen gaan doen. En ik vind het heel fijn mijn lieve vrienden en vriendinnen weer te spreken en te zien. Ook beginnen mijn voetbaltrainingen voor het Nederlandse WK dames voetbalteam, waarvan de wedstrijden midden Juni beginnen. Of terwijl, de leuke dingen in mijn leven gaan in Nederland weer lekker van start.

Ik heb van deze vakantie zeer zekers veel geleerd. Vooral omdat ik met mezelf werd geconfronteerd, en dat is soms best wel eens goed voor een mens. En zeker wanneer dat eens niet door een ander gebeurd, maar door mezelf. Via mijn blogs ben ik heel open over hoe ik denk en hoe ik leef. Ik ben wat dat betreft via Twitter en op Facebook niet zo open. Maar dat is meer omdat ik daar geen behoefte aan heb. Maar wanneer ik blog, wil ik mensen bereiken en meeslepen in mijn vakanties met Rayo en Vida. Ik hoop dat jij die dit leest er wat van hebt opgestoken, en vooral van het leven geniet en doet wat je graag wilt doen. En dat je natuurlijk ziet dat je je honden beter mee op vakantie kunt nemen, dan hen achter te laten in een hondenpension of bij vrienden. Maar dat is mijn ervaring natuurlijk haha ;). Als er weer een vakantie avontuur op de agenda komt te staan, zal ik dat uiteraard weer delen. En anders, houd gewoon mijn blog af en toe in de gaten, dan mis je in ieder geval niets.

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk1-001

Bedankt voor het lezen,

Liefs van mij en de roedel

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Zon

 1. gewoonhiltje zegt:

  Wat ben jij een kanjer! Tjonge, zo dapper en sterk met je twee maatjes op vakantie. Je filmpje had ik al gezien en het eerste stukje gelezen. Toen ik zag dat het een heel lang verhaal was heb ik het even zo gelaten voor later. Dat later was nu, het regent en ik heb je vakantie verhaal, je belevenissen in één ruk uitgelezen. Erg boeiend en indrukwekkend, je hebt me helemaal meegenomen in je vakantie! Petje af stoere vrouw! Liefs Hiltje

  • Ha vrouw,

   ‘in één ruk uitgelezen” valt wat over te zeggen haha. Maar ik snap het!

   Je berichtje is onwijs aangekomen! Het was een *slik* momentje. Ik ken je zo op afstand sinds een tijdje, en op de 1 of anderen manier weet je mij soms te raken. Je oprechte en lieve woorden altijd. En dan dit berichtje, wauw! Heel erg bedankt! Weet eigenlijk niet veel meer te zeggen. Maar geloof mij dit berichtje heeft mij goed gedaan.

   Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s