Wakker worden in de natuur

Ik ging gisterenavond om 22:00 naar bed. Eenmaal in bed kreeg ik een vreemd en onprettig gevoel. Het resulteerde zich in veel vreemde en nare dromen. Nou heb ik een slaapstoornis, waarbij ik o.a. direct in de droomslaap terecht kom en de rem en rustslaap soms oversla. Dat is onderzocht in een slaapkliniek, dus ik ben aan het patroon gewend. Ook is het altijd even wennen om in een anderen omgeving en kamer te slapen. Maar er heerste een bepaalde energie in mijn slaapkamer wat ik moeilijk kon negeren. Ik geloof in geesten en aura’s maar ik heb geleerd hoe daar mee om te gaan. Na heel veel hardop denken in mezelf merkte ik dat mijn honden mijn onrust voelde. Normaliter liggen Rayo en Vida onder de dekens bij het voeteneinde, maar Vida die legde haar koppie tegen mijn nek en viel heel vredig en snurkend inslaap. Dat was super lief! Want ik weet dat mijn kanjers echt niet gaan slapen als het niet deugd. Het hielp mij en ik nam haar voorbeeld dus aan. Ik had haar zachtjes tegen mij aangedrukt en ik was 3x wakker geweest en ze lag elke keer strak tegen mij aan. Het voelde heel veilig en fijn die geborgenheid en toenadering van mijn honden.

Ik liet het gevoel los en heb toch nog wel goed geslapen, maar liefst 10/5 uur met kleine onderbrekingen. De honden hebben hun bio wekker lekker meegenomen naar het adres. Dus rond 7 werden zij wakker en om half 8 kregen ze een lekker portie eten. En rond half 9 ging ik ook maar eens aan het ontbijt en de dag starten. Ik was helemaal blij dat mijn haar in standje: Kroes kon doen. Ik heb van mezelf zachte krullen, maar ik kan wel zeggen dat ik veelzijdig haar heb haha. Ja, ik word blij van kleine dingen .

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk-003

Het is een super mooi gezicht als ik het raam hier uitkijk. Als je van bomen knuffelen houd, dan is this the place to be. Het weer vanmorgen was wat somber, maar de geur komt dan wel beter tot zijn recht. Heerlijk!

Om 09:15 vertrokken we. Begin van het bos staat een bordje met de dieren die zich in het bos bevinden. We waren 3 kwartier onderweg en toen zag ik een mooi groot hert! Het hert zag mij ook en ging er vandoor. De honden zagen hem gelukkig niet, maar Rayo rook het spoor wel en ging die vastberaden achterna. Beide zijn geen jachthonden, dus ik maakte mij niet zo druk. Ik riep hem terug en hij was weer waar die moest zijn ;).
Elke wandeling kies ik een anderen route. Dit was een blubberachtige route geworden door de regen. Maar ik heb goede wandelschoenen, en de honden boeit het al helemaal niet. Rayo banjert overal doorheen en Vida kiest toch wanneer het kan voor de schone routes. That’s my girl! Haha

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk-004

In een lekker tempo liepen we steeds meer neerwaarts. En tja dan kan je ook verwachten dat je de terugweg omhoog moet. Rayo en Vida hadden echt energie voor 6 honden en ze stonden nauwelijks stil, tenzij ik stil ging staan en zij dan op mij wachten. Ik heb allerlei stokken dansen van die 2 gezien. En als je iets hebt in het bos, zijn het…
Op de terugweg kwamen we ergens anders uit dan waar we in gingen. Ik vond dat niet heel erg fijn, maar dat heb je al snel als je niet de bordjes volgt haha. Gelukkig was ik niet ver van waar ik moest zijn en konden we terug. Heel de wandeling was het droog, en het laatste kwartier begon het toch nog te regenen. Ik ging in ieder geval niet sneller lopen, want nat waren we toch al. Ik wandel elk weer type met de honden en dat maakt ook dat ze sneller zullen aanvaarden dat ze gewoon mee moeten, ik ben tenslotte de roedelleidster. Rond 11:15 waren we weer thuis.

Ons huisje staat vooraan en als je het bos verder in wilt moet je dus naar achteren. Er staan best wel wat huisjes, maar je hebt echt wel je eigen privé plek. Op het moment is het vrij rustig hier en zijn er wat Nederlanders, Belgen en Franse en Poolse. De Poolse die werken hier, en ze hebben het er kennelijk voor over, want het is maar liefst 20uur rijden vertelde 1 van hen aan mij.

Rond half 1 werd ik heel erg moe. Ik had maar liefst 2 en half uur geslapen (dit komt echt door de bloedarmoede). Overigens viel ik zonder een onprettig gevoel inslaap. Dus ga er vanuit dat ik vanavond fijner inslaap zal komen.
Ik werd wakker doordat Rayo aansloeg. We hoorden namelijk iemand op de ramen kloppen. Zwarte piet was het in ieder geval niet, maar het was de eigenares van de huisjes. Ze vond het niet kunnen dat ik een deken op de grond had neergelegd, zodat Rayo en Vida daar op konden liggen. Want dan zitten er hondenharen op en dit en dat. Ik dacht echt mens waar maak jij je zo druk om, zoiets kan je schoonmaken. Zij was eigenlijk wel opgewonden, en ik bleef maar rustig en beleefd en bood excuus aan. In ieder geval, als iemand boos is wil ik pas praten als de geen is afgekoeld, zodat je een normaal gesprek naderhand kan voeren. Ze zou het noteren en verrekenen in de borg. Ik dacht alleen maar: Joh, als jij je daar goed bij voelt, vooral lekker doen!

Gelukkig was ik al van plan na het slapen met de honden te gaan wandelen en dat deed ik ook maar direct. Om de situatie maar zo snel mogelijk proberen los te laten. Ik kan er slecht tegen als mensen op heet niveau mij benaderen en onredelijk worden. We maken allemaal fouten, maar benader elkaar respectvol en praat gewoon. Overigens hoorde ik van anderen mensen hier op de camping, dat ook zij weinig klantvriendelijkheid hadden ervaren van de eigenares. Dus dat bevestigd voor mij wel, dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Maar ik sta er boven, en laat het maar gaan.
Ik hield Rayo aan de riem want ik zat niet helemaal goed in mijn vel. En de ervaring leert dat Rayo daar gevoelig voor is en mij dan te snel wilt beschermen. Want als de eigenaar (ik dus) niet in balans is, is een hond dat ook niet. En daarbij heeft Rayo helaas artrose. En ik gun hem de ren en speelwandelingen met Vida zeker weten. Maar de belasting op zijn knieën is heel groot, en ik moet hem daar ook in beschermen. Rayo vindt het allemaal best en liep lekker mee en Vida was natuurlijk weer op boomstam en stokken jacht. Het was een wandeling van 40 minuten en gelukkig was het droog en scheen de zon weer.

Vakantie Oignies - Belgie -Frankrijk-005

Eenmaal thuis, heb ik de honden alsnog op die ene deken laten liggen hoor. Kom nou, zo vies was die niet eens geworden en ik ga ze ook niet op een koude grond laten liggen. En verrekend werd het toch al wel. De honden vielen samen inslaap en ik ging weer aan mijn blog schrijven.
Er staat nog een ronde op de planning, dus ik ben met de honden naar het mini kinderboerderij achter mijn huisje geweest. Zo kon ik de honden even laten zien wie ons vanmorgen wakker balkte haha. Het was een schat van een ezel. Zodra de geitjes ons zagen aankomen lopen, rende ze naar ons toe. En waren ze alle nieuwsgierig naar elkaar. Rayo is met anderen dieren en zeker als het kleiner is altijd heel voorzichtig. Zo had ik een hamster genaamd: Trasgo, wat in het Spaans kabouter betekend, en die kon gewoon over hem heen lopen. Dat is het mooie van dieren onder elkaar
‘’size and breed doesn’t matter for them. “
Het zal vanaf morgen weer droog zijn en warmer worden. Mocht dat zo zijn, dan neem ik hun voer en waterflessen mee en een kleedje. Zo kan ik heel de dag lekker buiten zijn en pauzes in de natuur inlassen.

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s