Onze vakantie naar de Belgische Ardennen/Frankrijk bijna in zicht..

Het is alweer wat maanden geleden dat ik heb geschreven. Maar deze blog gebruik ik met name om mijn vakantie verhalen te delen met mijn lieve honden. En ik heb vandaag tijd om te schrijven. Ik plof dan het liefst op de bank, zet een lekker muziekje aan en geniet van mijn grote knuffels Rayo en Vida. En die liggen erbij alsof zij een onwijs zwaar leven hebben! Alles behalve haha.

IMG_0281

Sinds Januari heb ik er een nieuwe aanwinst bij. Ik heb haar dus Vida genoemd, en dat betekend in het Spaans leven. Ze is een hele leuke en fijne (en nog veel meer) toevoeging in het leven van mij en Rayo. Hij moest er wel aan wennen, dat er na 3 jaar iemand bij kwam. Maar gelukkig is hij inmiddels aan haar gewend, en hoort Vida er helemaal bij. En zijn zij samen Ying en Yang.

Mijn doel is om 2x in het jaar op vakantie te gaan. En dat natuurlijk met mijn honden. Het is als ik met het vliegtuig ga, uiteraard goedkoper om alleen te gaan. Want je bent als je een hond achter het ruim mee laat vliegen al € 120′- kwijt. En dat nu x 2 = € 240′- Maar ik vind het wel erg makkelijk en simpel om ze maar in een hondenpension of bij vrienden achter te laten. Want juist met mijn honden vind ik de vakanties veel leuker. Ik kan goed alleen zijn, maar de aanwezigheid van mijn honden, maakt dat ik optimaal kan genieten en mij compleet voel.

Maandag vertrekken we naar de Belgische Ardennen/Frankrijk. We gaan voor een paar dagen. Mijn vader is echt een belangrijk persoon in mijn leven. En aangezien mijn gezondheid niet optimaal is, is hij bereid om ons 3’en te brengen. Ik mag van geluk spreken! Het kost hem een hele werkdag, en het is een zakenman. Dus ik ben hem zeer dankbaar, en ik vind het fijn samen met hem te reizen.

Dit is de eerste keer voor Rayo dat we op vakantie gaan per auto. Op zijn paspoort staan de vluchten naar

• Griekenland (Corfu)
• Spanje (Benifayo)
• Oostenrijk (Lofer)

Deze keer bewust niet, aangezien Vida 11 Mei pas een half jaar wordt en zij nog niet uren kan wandelen, vind ik het nog niet waardig om een vliegtuig bestemming ervan te maken. Want als dat zo is, zoek ik met name grote gebergte gebieden op. Om dan natuurlijk uren te wandelen en te genieten van de omgeving. Volgend jaar wil ik heel graag met beide naar Slowakye en dat dan per vliegtuig. Het wordt voor Vida haar eerste en zeker niet haar laatste keer vliegen. Er komt veel bij kijken om je hond mee te laten vliegen. Maar ik vind heel het traject aan geregel wat eraan vooraf gaat erg leuk. En natuurlijk komt tegen die tijd weer een blog daar over.

Veel mensen vinden het altijd heel stoer en bijzonder dat ik alleen op vakantie ga. Ik corrigeer men dan direct: Ik ga niet alleen, mijn honden gaan mee. En natuurlijk met hun kan ik niet hele gesprekken voeren enzo. Maar dat is ook niet wat ik wil. Anders was ik wel met iemand gegaan, waar dat dan wel mee kan.

oostenrijk-2013-009

Enfin, ik kijk er zeer naar uit om weer even buiten Nederland te treden. Ik vind Nederland echt een prima land. Veel vrijheid, maar wat ik mis is toch: Bergen en veel natuur. En als er natuur is, is het vaak vlak en weet iedereen die ene plek wel. Het is dan ook mijn droom en streven om wanneer het mogelijk is, te gaan emigreren naar het buitenland. Ergens waar: Rust, natuur, bergen zijn. Tot die tijd probeer ik de landen waar mijn honden ook welkom zijn, te bezoeken en te ervaren hoe ik mij daar nou voel.

Tijdens de vakantie gebruik ik nooit internet. Dit omdat ik dan echt in het “hier en nu” wil zijn en daar hoort voor mij geen internet bij. Maar als ik terug kom zal ik zeker weten mijn avonturen delen.

Liefs

Advertenties

Over mividaconmimanada

I have a very innovative, sportive, lovable life with my dogs Rayo (7 years) and Vida (4 years)
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s